2011-11-02 15:37:15• hírek • Kocsis Zoltán

Az óvodások között is népszerűsítenék a sportot

A helyszínen élőben tekinti meg szerdán délután (18.00) a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának Poprád elleni Közép-Európa Liga mérkőzését Carmen Tocala, a Román Kosárlabda Szövetség elnöke.

A magas rangú sportvezető a nap folyamán sajtótájékoztatót tartott, amelyen rész vett Fógel László, a VSK elnöke, Kereskényi Gábor, a klub igazgatótanácsának elnöke, Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke valamint Florin Muresan, a kosárlabda szakág vezetője.

Kereskényi szerint Tocala látogatása egyrészt megtiszteltetés, másrészt pedig annak igazolása, hogy a VSK jó úton jár, valamint az itt elvégzett munka elismerése. Az elnökasszony ígéretet tett, hogy minden tőle telhetőt megtesz majd, hogy Szatmárnémetiben végre egy több funkciós sportcsarnok épülhessen fel.

A Szatmár Megyei Tanáccsal és a szövetséggel közösen Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala egy olyan programot hirdetett meg, melynek célja, hogy népszerűsítse a sportot. Már az óvodások körében is. „A sport egyfelől kitörési lehetőséget biztosít az ügyesebbeknek és az elhivatottabbaknak, másfelől viszont tartást ad és nevel. Nem beszélve arról, hogy az egészséges életmód egyik alappillére, ezért fontosnak tartjuk, hogy minél több embert szólítsunk meg és ezt a legkisebbeknél kell kezdenünk", mondta Kereskényi.

Szatmárnémeti alpolgármestere leszögezte, hogy az együttműködés kapcsán kis méretű palánkokat és labdákat biztosít majd a szövetség, ezeket pedig a polgármesteri hivatal üzemeli be. Ezen kívül a tervek szerint a VSK sportolói is ellátogatnak majd az óvodákba, hogy a sportról beszélgessenek a gyerekeknek.

„Egy jó példát szeretnénk mutatni, hogy kevés pénzből, ám egy kis odafigyeléssel mi mindent tehetünk a gyerekekért", zárta Kereskényi, aki hozzátette: ha minden jól megy, a jövő héten alá is írják a protocollumot a szövetséggel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: